Novosti
   Događaji
   Projekti
   Razmena studenata
   Mobilnost i stipendije
  JoinEU-SEE
  Basileus
  Campus Europae
  Ceepus
   Galerija
   Linkovi

   

Početna > Međunarodna saradnja > Novosti >

Konkurs za Sakura stipendije 2017/2018.

U cilju promovisanja izučavanja svih aspekata japanskog društva i kulture u Republici Srbiji, kao i jačanja srpsko-japanskog prijateljstva, kompanija JT International a.d. Senta, koja posluje u sastavu Japan Tobacco International grupe, u saradnji sa Ambasadom Japana u Republici Srbiji raspisuje:

KONKURS 2017-2018.

za dodelu pet stipendija u iznosu od po 100.000 dinara za izradu istraživačkog rada na temu u vezi sa Japanom

Pravo učešća na konkursu imaju:

Studenti osnovnih, postdiplomskih i doktorskih studija svih akreditovanih univerziteta u Republici Srbiji i istrazivaci koji nisu u stalnom radnom odnosu.

Za ucesce na konkursu potrebno je podneti predlog istrazivackog rada na temu u vezi sa Japanom prema obrascu za prijavu na ovom sajtu, iz jedne od sledecih oblasti:

 • Društvenih i humanistickih nauka (ekonomije, prava, politickih nauka, filozofije, japanskog jezika i književnosti)
 • Kulture i umetnosti
 • Kaizen menadzmenta

Potrebna dokumenta za ucesce na konkursu:

 • Popunjena prijava
 • Popunjene, overene stranice vazeceg indeksa sa osnovnih, postdiplomskih ili doktorskih studija akreditovanih univerziteta u Republici Srbiji
 • Diploma zavrsenog fakulteta sa dodatkom diplomi, odnosno uverenjem o polozenim ispitima ukoliko je kandidat zavrsio studije ili je na postdiplomskim ili doktorskim studijama
 • Za istrazivace – spisak naucnih radova
 • Uverenje, odnosno potvrda Nacionalne sluzbe za zaposljavanje ili PIO fonda Srbije da kandidat nije na evidenciji lica u radnom odnosu
 • Licna karta ili pasos
 • Preporuka profesora osnovnih, postdiplomskih ili doktorskih studija akreditovanih univerziteta u Republici Srbiji

Popunjenu prijavu na srpskom ili engleskom jeziku i ostala navedena dokumenta, skrenirana i u PDF formatu, mozete poslati elektronskom postom na adresu konkurs@sakurastipendije.rs.

Prijave moraju stici na navedene adrese najkasnije do 15. januara 2018. do 17 casova.

Od uredno podnetih prijava, komisija ce izabrati 5 (pet) ucesnika, podnosilaca predloga istrazivackog rada, koji ce steci pravo na pojedinacnu stipendiju u iznosu od 100.000 dinara ukoliko najkasnije do 3. septembra 2018. godine do 17 casova, posalju istrazivacki rad prema podnetom predlogu elektronskom postom na adresu konkurs@sakurastipendije.rs.

Ukupan iznos pojedinacne stipendije od 100.000 dinara izabranim ucesnicima daje se za period izrade istrazivackog rada i bice isplacen u dva jednaka dela na sledeci nacin:

 • avansni deo ukupnog iznosa od 50.000 dinara u roku od 30 dana od objave imena izabranih stipendista
 • iznos od 50.000 dinara u roku od 30 dana od kada komisija oceni da je podnet istrazivacki rad uskladjen sa podnetim predlogom, odnosno prijavom na konkurs.

Rezultati konkursa bice objavljeni do 15. februara 2018. godine, a komisija ce verifikovati podnete radove dana 16. februara 2018. godine, i to na internet stranici www.sakurastipendije.rs.

Svi zainteresovani  mogu dobiti dodatne informacije ukoliko posalju pitanja na e-mail adresu: konkurs@sakurastipendije.rs.

NAPOMENA: Ucesnici koji ne podnesu rad u predvidjenom roku ili ciji rad komisija oceni kao neuskladjen sa podnetim predlogom, odnosno prijavom na konkurs, a primili su avansni deo uplate stipendije, ne ostvaruju pravo na puni iznos stipendije i u obavezi su da avansni deo vrate davaocu stipendije.

Tekst konkursa

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu