Kurs na doktorskim studijama „Izbor i implementacija obrazovne tehnologije“

Vreme 16. mart 2018. 10:35

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE STUDENTE DOKTORSKIH STUDIJA!

Poštovane koleginice i kolege,

Uprava Filozofskog fakulteta je pozvala dr Natašu Boškić sa Univerziteta Britanska Kolumbija iz Vankuvera, Kanada, da kao gostujući predavač i ove godine održi kurs na doktorskim studijama pod nazivomIzbor i implementacija obrazovne tehnologije“, koji se bavi primenom novih tehnologija u obrazovanju.

Kurs je namenjen studentima doktorskih studija svih profila i svih godina. Svi zainteresovani treba da se prijave na mejl doktorskestudije@ff.uns.ac.rs najkasnije do 30. marta. Od podataka treba dostaviti: ime i prezime, broj indeksa, naziv studijskog programa i godinu studija. Na ovom linku možete pogledati opis kursa.

Kurs će se držati na srpskom jeziku, ali je zbog literature potrebno poznavanje engleskog jezika.

Zbog obaveza dr Boškić na matičnom fakultetu u Kanadi, kurs bi počeo 14. maja i trajao bi on-lajn  do 8. juna (pretpostavka je da će se raditi 5 sati nedeljno na ovom kursu tokom četiri nedelje). Nakon toga bi na Fakultetu bila organizovana predavanja od 10. do 22. juna (po 4 sata dnevno).

Za on-lajn rad bi se koristio Moodle sistem za elektronsko učenje.

Dr Nataša Boškić je priznati stručnjak u oblasti elektronskog učenja, a njenu profesionalnu biografiju i bibliografiju možete pogledati na sajtu:  http://nboskic.edublogs.org/

Za sve dodatne informacije, možete se javiti studentskoj službi na telefon 485-3974 ili pisati na mejl doktorskestudije@ff.uns.ac.rs.


Navodimo i nekoliko iskustava polaznika prošlogodišnjeg kursa:

“Izuzetno zanimljiva predavanja, znanje na pravi način preneseno na polaznike. Profesorica Boškić nam je približila i objasnila upotrebu obrazovnih tehnologija u nastavi na jedan veoma slikovit i praktičan način, uz mnoštvo primera koji su doprineli da se u potpunosti razume materija i kasnije primeni u praksi.
Organizacija kursa je bila odlična, atmosfera takođe, kurs bih preporučila svima bez obzira da li rade u nastavi.” (Vesna Bulatović)

“Kurs Izbor i implementacija obrazovne tehnologije mi je do sada bio jedan od najkorisnijih kurseva na doktorskim studijama, jer sam naučio kako da unapredim i modernizujem svoju nastavu pomoću najrazličitijiih aplikacija koje prethodno nisam poznavao. Kurs je bio prilagođen individualnim potrebama svih polaznika, a bilo je posebno interesantno upoznati se sa novim sadržajima na netradicionalne načine, što je između ostalog obuhvatalo samostalno isprobavanje novih alata i njihovo predstavljanje drugim polaznicima, diskusije u forumskom okruženju, kao i pripremanje kreativne multimedijalne priče (bio sam poprilično iznenađen na koliko načina se isti sadržaj može obraditi pomoću raznih aplikacija). Izuzetno sam srećan što sam se prijavio na ovaj kurs, jer sam imao prilike ne samo da steknem nova praktična znanja zahvaljujući kojima sam postao kvalitetniji predavač, već i da uživo vidim kako se odvija savremena nastava u jednoj od najrazvijenijih država sveta.”, (Žolt Papišta)

“Smatram da je kurs izuzetno koristan, jer sam naučila mnogo o mogućnostima korišćenja raznih online platformi i alata u nastavi. Ovo je za mene ujedno bila prva prilika da neki predmet pohađam u kominovanoj formi, tačnije prvu polovinu online, a drugu uživo. Mislim da je u kombinovanim i online programima budućnost nastave, zbog čega je važno usvajati znanje na doktorskim studijama u toj oblasti. Zahvaljujući odlično dizajniranom kursu i vrlo korisnim znanjima i veštinama, koje sam usvojila tokom kursa, unapredila sam svoju nastavnu praksu i mogu i kolegama da ukažem na mogućnosti za uveđenje inovacija kako bi naš rad bio efikasniji.” (Milena Milovanović)

“Ovaj kurs nam je pružio priliku da se sa novim tehnologijama upoznamo iz dva ugla – kao studenti i kao nastavnici. Na taj način smo stekli celovitu sliku, uvideli sve prednosti, ali i potencijalna ograničenja upotrebe tehnologije u nastavi. Imali smo priliku da se upoznamo sa brojim softverima koji se primenjuju u obrazvanju od onih za pravljenje kompletnih online kurseva, do onih uz pomoć kojih se klasična nastava može obogatiti određenim audio-vizuelnim sadržajima. Literatura koja prati kurs pružila nam je dodatne informacije iz ove oblasti, a diskusije i razmena iskustva među učesnicim kursa mogućnost da stečena znanja lakše implementiramo u svom profesionalnom okruženju. Zadaci koje smo samostalno izrađivali omogućili su nam da primenimo nove ,,alate’’, te tako povećamo nivo znanja i veština, ali i odlučnosti u njihovoj daljoj primeni.” (Mila Radovanović)

Slike

  • /uploads/attachment/najava/9/NatasaBoskic.jpg

Fajlovi

Vrh strane