Dani knjige na Filozofskom fakultetu

Vreme 20. decembar 2019. 10:00

Dani knjige na Filozofskom fakultetu jedna su od manifestacija kojima obeležavamo šezdesetpetogodišnjicu rada Fakulteta. 

U periodu od 15. do 20. decembra 2019. godine, u holu Fakulteta svoje knjige izložiće naši uglednih izdavači: Akademska knjiga, Clio, Geopoetika, Arhipelag, Agora, Izdavačka kuća Kiša i Mediterran Publishing. Knjige će se prodavati po prigodno sniženim cenama.

U petak, 20. decembra okviru Dana knjige, biće upriličena i dva zanimljiva književna događaja:

u 11:00, u kino-sali biće održana promocija knjige kratkih priča Okorelost, američke spisateljice Lori Mur, u prevodu studenata sa Odseka za anglistiku Filozofskog fakulteta, i u izdanju izdavačke kuće Agora. U promociji učestvuju: prof. dr Ivana Đurić Paunović, urednica izdanja i redaktorka prevoda; Nenad Šaponja, direktor i glavni urednik izdavačke kuće Agora; Tatjana Miku, prevodilac; Dušan Banović, prevodilac.

Ovim programom obeležavamo i šezdesetpetogodišnjicu rada Odseka za anglistiku.

u 12:00, u kino-sali održaće se panel diskusija Ima li nade za knjigu? posvećena aktuelnom trenutku u srpskom izdavaštvu. U razgovoru učestvuju direktori i urednici izdavačkih kuća: Bora Babić, Zoran Hamović, Vladislav Bajac, Gojko Božović, Nenad Šaponja i Nikola Janković. 

Slike

  • /uploads/attachment/najava/97/jelkica_knjige.jpg
Vrh strane