Međunarodni dan joge - 21. jun 2022.

Vreme 21. jun 2022. 10:00
Filozofski fakultet uz podršku Ambasade Republike Indije obeležava Međunarodni dan joge. U okviru programa, pored jednočasovnog vežbanja joge na otvorenom, biće otvorena izložba indijskih rukotvorina iz kolekcije Ambasade, kao i promocija fenomenalnog putopisa Monike Maširević - „Put u Radžastan”.
 
MEĐUNARODNI DAN JOGE ustanovljen je na predlog Republike Indije, rezolucijom koju je 11. decembra 2014. godine donela Generalna skupština Ujedinjenih nacija uz podršku 193 delegata i 177 zemalja, uključujući i podršku Republike Srbije. Prvi Međunarodni dan joge obeležen je 21. juna 2015. godine.
 
PUT U RADŽASTAN je razdragana priča kroz Zemlju maharadža, praćena snažnim emocijama, raskošnim opisima palata, gradova i predela, te dokumentovana istorijskim podacima o događajima iz kulturne zaostavštine koloritnog Radžastana. Svojim opisima autorka nam je dočarala svu lepotu prirode u vreme monsuna, arhitekture, umetnosti, i sveg kulturološkog i etnološkog obeležja Radžastana unoseći istorijske podatke o pojedinim građevinama, gradovima i ličnostima. Neprikosnovenu čar donose nam priče u kojima je autorka opisala susretanja s ljudima poveće saosećajnosti, ljubavi i topline, koje otvoreno iskazuju prema njoj, doživljavajući je kao svoju i kao nesvakidašnjeg turistu.
 

Slike

  • /uploads/attachment/najava/196/dan_joge_m.png
Vrh strane