Otvaranje Korejskog kutka na Filozofskom fakultetu

Vreme 17. jun 2022. 12:30

Filozofski fakultet ima izrazito živu i aktivnu međunarodnu saradnju. Koristimo priliku da pozovemo sve zainteresovane na ceremoniju otvaranja Korejskog kutka koja će se održati  17. juna od 12.30 do 13.30 u Kino-sali Filozofskog fakulteta.

Korejski kutak se otvara zahvaljujući donaciji u vidu vrednih knjiga, ukrasa i nastavnog materijala vezanih za Koreju i korejski jezik. Donator je Korea Foundation (Korejska fondacija) uz posredstvo Ambasade Republike Koreje u Beogradu. Događaju će prisustvovati Ambasador, Nj. E. Đeung Li, koji će održati kratko izlaganje o korejskom gradu Busanu, drugom po veličini gradu u Koreji. Na ceremoniji je takođe predviđen dvadesetominutni muzički nastup korejskog dvojca Đinspark, koji instrumentalno izvode korejsku muziku spajajući tradicionalne melodije za savremenim zvukom. Ceremoniji će prisustvovati i studenti, polaznici kurseva korejskog jezika na Filozofskom fakultetu.

Istog dana, od 10.30 do 12.00 časova, održava se i takmičenje u usmenom izlaganju na korejskom jeziku u Svečanoj sali. Pobedniku takmičenja sledi nagradno putovanje u Koreju.

Podsećamo da je korejski Institut „King Seđong“, kulturni centar, čija je misija širenje korejskog jezika i kulture, otvoren na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu 2019. godine, i time se pridružio odabranoj grupi evropskih zemalja, među kojima su, pored ostalih, Nemačka, Francuska i Rusija. Od januara 2021. godine Filozofski fakultet je zvanično ispitni centar za TOPIK (test poznavanja korejskog jezika). Time je postao prvi i jedini centar tog tipa ne samo u Srbiji, već i u zemljama regiona.

Slike

  • /uploads/attachment/najava/197/korejski_kutak_m1.png
  • /uploads/attachment/najava/197/IMG_6.png
  • /uploads/attachment/najava/197/IMG_2.png
  • /uploads/attachment/najava/197/IMG_7.png
  • /uploads/attachment/najava/197/IMG_4.png
  • /uploads/attachment/najava/197/IMG_5.png
  • /uploads/attachment/najava/197/IMG_1.png
Vrh strane