Javni poziv za podnošenje prijave za dodelu priznanja za naučnu izuzetnost

Opšte

Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost upućuje javni poziv svim zainteresovanim istraživačima, koji su zaposleni u naučnoistraživačkim organizacijama na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, da se prijave za dodelu Priznanja za naučnu izuzetnost, koje se dodeljuje najcitiranijim istraživačima u okviru odgovarajuće oblasti, odnosno podoblasti, za rezultate postignute u 2020. godini.

Pravilnikom o postupku za dodelu Priznanja za naučnu izuzetnost istraživačima na teritoriji AP Vojvodine („Službeni list APV, broj 43/2021), koji se može preuzeti sa sajta www.apv.visokoobrazovanje.vojvodina.gov.rs propisane su oblasti, odnosno podoblasti.

Za realizaciju dodele Priznanja za naučnu izuzetnost, Finansijskim planom Sekretarijata planirana su sredstva u iznosu od 4.673.700,00 dinara za 2021. godinu.

Pravo konkurisanja imaju svi istraživači sa prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine, koji su zaposleni na nekoj od naučnoistraživačkih organizacija u AP Vojvodini. 

Prijava se podnosi u pisanoj formi, na formularu koji propisuje Sekretarijat i mora biti overena od strane odgovornog lica naučnoistraživačke organizacije na teritoriji AP Vojvodine, u kojoj istraživač ima zasnovan radni odnos
                Prijava treba da sadrži sledeću dokumentaciju:

  1. Obrazac prijave za dodelu Priznanja za naučnu izuzetnost (preuzima se sa sajta www.apv.visokoobrazovanje.vojvodina.gov.rs);
  2. profesionalnu biografiju;
  3. spisak naučnih radova sa brojem citata u 2020. godini;
  4. fotokopija lične karte, odnosno očitana lična karta za kandidata;
  5. obrazac izjave (preuzima se sa sajta www.apv.visokoobrazovanje.vojvodina.gov.rs).               

Javni poziv za podnošenje prijave za dodelu Priznanja za naučnu izuzetnost otvoren je od 22. oktobra do 19. novembra 2021. godine. Prijave se dostavljaju poštom preporučeno sa naznakom Javni poziv za podnošenje prijave za dodelu Priznanja za naučnu izuzetnost, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad.

Priznanje za naučnu izuzetnost dodeljuje se za tri najcitiranija istraživača u okviru svake oblasti, odnosno podoblasti, u vidu diplome i u novčanom iznosu.            

Dodatne informacije mogu se dobiti u Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost telefonom na broj 021/487-4550 ili putem elektronske pošte: danijela.culic@vojvodina.gov.rs

Slike

  • /uploads/attachment/vest/474/APV_Konkurs.jpg
Vrh strane