Потписивање протокола о научној сарадњи са Институтом за савремену историју

Време08. октобар 2019. 11:31

Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду и Институт за савремену историју из Београда потписаће протокол о научној сарадњи, у четвртак, 10. октобра 2019. године, у 11 часова, у Свечаној сали Факултета.

Протокол о сарадњи предвиђа да ће стране потписнице, поред осталог, сарађивати на планирању, осмишљавању и спровођењу пројеката, како националних, тако и међународних; да ће као суорганизатори припремати међународне и домаће научне скупове, конференције, програме и сл.; да ће заједнички објављивати резултате пројеката у виду монографија, тематских зборника радова, критичких издања грађе и организовати њихову промоцију; да ће међусобно размењивати публикације; да ће међусобно организовати предавања по позиву, те да ће учествовати  у комисијама за одбрану докторских радова и да ће сарадници Института и Одсека за историју Филозофског факултета по потреби обављати (ко)менторски рад.

Институт за савремену историју представљаће проф. др Предраг Марковић, директор, др Коста Николић, научни саветник и заменик председника Управног одбора, и др Драгомир Бонџић, научни саветник и главни одговорни уредник часописа Историја 20. века.

Факултет ће представљати проф. др. Ивана Живанчевић Секеруш, декан, док ће у име Одсека за историју присуствовати проф. др Иван Јордовић, шеф Одсека, проф. др Слободан Бјелица и проф. др Биљана Шимуновић Бешлин.

Активно прослављање и обележавање јубилеја Филозофског факултета подразумева успостављање и проширивање сарадње са различитим институцијама из области културе, науке и образовања. Споразум са Институтом за савремену историју један је од значајних примера такве сарадње.

Протокол о сарадњи се потписује на иницијативу Одсека за историју Филозофског факултета.

 

Слике

  • /uploads/attachment/najava/68/ISI_m.jpg
Врх стране