Нова премијера Драмске секције: „Заувек и дан више“

Време03. јул 2021. 19:00


3. јул 2021. у 19.00, КС “Свилара”

Премијера представе „Заувек и дан више“ у изведби Драмске секције Филозофског факултета биће одиграна 3. јула 2021. године у Културној станици „Свилара“ у 19 часова.

Драма Милорада Павића „Заувек и дан више“ настала је 1993. године и представља драмско дело несвакидашње форме у виду „позоришног јеловника“. У њеном средишту се налази љубавна повест о Петкутину и Калини која је уткана у странице чувеног Павићевог „Хазарског речника“. Њихова прича укрштена је са потрагом за прачовеком Адамом, те читава идеја и мотивско обиље једног од највећих постмодерних романа бивају интегрисани у наш избор из Павићевог јеловника који нуди бројне могућности укрштаја, сукоба и окончања. На павићевском походу кроз различита времена и просторе играмо ритмом загонетке „Ко смо, и зашто смо овде, ми људи?“

Драмску секцију Филозофског факултета чине студенти који заједничким креативним снагама раде на стварању позоришних представа. До сада су изведене представе „Ожалошћена породица“ Бранислава Нушића; „Представа Хамлета у селу Мрдуша Доња“ Ива Брешана; „Лари Томпсон, трагедија једне младости“ Душана Ковачевића.

Изведбе секције су увек пропраћене пуном пажњом бројне публике. Глумци Драмске секције гостовали су у Осијеку, Загребу, као и у Гимназији „Лаза Костић“. Били су део програма Новосадског фестивала књиге, као и других културних дешавања у Новом Саду.

Због пандемије вируса SARS-Cov-2, Културна станица „Свилара“ изашла је у сусрет Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду обезбедивши простор за пробе, као и саму премијеру представе.

Слике

  • /uploads/attachment/najava/135/Dramska_sekcija.jpg
Врх стране