Отварање Корејског кутка на Филозофском факултету

Време17. јун 2022. 12:30

Филозофски факултет има изразито живу и активну међународну сарадњу. Kористимо прилику да позовемо све заинтересоване на церемонију отварања Корејског кутка која ће се одржати  17. јуна од 12.30 до 13.30 у Кино-сали Филозофског факултета.

Корејски кутак се отвара захваљујући донацији у виду вредних књига, украса и наставног материјала везаних за Kореју и корејски језик. Донатор је Korea Foundation (Корејска фондација) уз посредство Амбасаде Републике Кореје у Београду. Догађају ће присуствовати Амбасадор, Њ. Е. Ђеунг Ли, који ће одржати кратко излагање о корејском граду Бусану, другом по величини граду у Кореји. На церемонији је такође предвиђен двадесетоминутни музички наступ корејског двојца Ђинспарк, који инструментално изводе корејску музику спајајући традиционалне мелодије за савременим звуком. Церемонији ће присуствовати и студенти, полазници курсева корејског језика на Филозофском факултету.

Истог дана, од 10.30 до 12.00 часова, одржава се и такмичење у усменом излагању на корејском језику у Свечаној сали. Победнику такмичења следи наградно путовање у Кореју.

Подсећамо да је корејски Институт „Кинг Сеђонг“, културни центар, чија је мисија ширење корејског језика и културе, отворен на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду 2019. године, и тиме се придружио одабраној групи европских земаља, међу којима су, поред осталих, Немачка, Француска и Русија. Од јануара 2021. године Филозофски факултет је званично испитни центар за ТОПИК (тест познавања корејског језика). Тиме је постао први и једини центар тог типа не само у Србији, већ и у земљама региона.

Слике

  • /uploads/attachment/najava/197/korejski_kutak_m1.png
  • /uploads/attachment/najava/197/IMG_6.png
  • /uploads/attachment/najava/197/IMG_2.png
  • /uploads/attachment/najava/197/IMG_7.png
  • /uploads/attachment/najava/197/IMG_4.png
  • /uploads/attachment/najava/197/IMG_5.png
  • /uploads/attachment/najava/197/IMG_1.png
Врх стране