ОБАВЕЗНЕ ПРЕВЕНТИВНЕ МЕРЕ НА ФИЛОЗОФСКОМ ФАКУЛТЕТУ

Опште

ОБАВЕЗНЕ ПРЕВЕНТИВНЕ МЕРЕ НА ФИЛОЗОФСКОМ ФАКУЛТЕТУ 
предузете према препорукама Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“

1. Пре почетка рада урађена је дезинфекција целе зграде Факултета. Свакодневно се спроводи чишћење и дезинфекција простора, прибора и опреме, као и проветравање просторија најмање пола сата након чишћења. При коришћењу дезинфекционих средстава води се рачуна о правилној примени према упутству произвођача по питању намене, концентрације, начина примене и неопходног контактног времена.

2. Запослени и студенти морају бити без симптома који указују на COVID-19 (повишена температура и један од знакова и симптома – кашаљ, краткоћа даха, отежано дисање, губитак чула укуса и мириса) при доласку на Факултет.

3. Сви који улазе у зграду обавезни су да прођу кроз дезобаријеру постављену на улазу, и да дезинфикују руке средством за дезинфекцију које је постављено на улазу.

4. Дозери са средствима за дезинфекцију руку налазе се испред улаза у сваку учионицу. Студенти и наставници обавезни су да при уласку у учионицу дезинфикују руке.  

5. У згради Факултета у наредном периоду нема наставних активности, одржавају се само колоквијуми и испити.

6. Распоред испита организован је тако да између термина постоји пауза како се две групе студената не би сусретале и како би се оставило времена за чишћење, дезинфекцију и проветравање простора где су студенти боравили. Студенти у згради бораве само током испита. Дуже задржавање по ходницима зграде пре и после испита није дозвољено. Студентима се препоручују да воде рачуна о безбедној физичкој удаљености од других док бораве на отвореном простору око зграде Факултета.

7. Број места у учионицама и амфитеатру омогућава прописани физичку дистанцу од 2 метра. У учионицама и амфитеатру не сме боравити већи број особа од оног који је превиђен новим распоредом места. За време испита/боравка у просторији прозори се држе отвореним.

8. Запослени на факултету и студенти морају да носе рукавице и маске, тако да маска прекрива уста, нос и браду,  уз редовно спровођење мере личне хигијене, посебно прања руку сапуном и водом у трајању од најмање 20 секунди или дезинфекције руку средством на бази 70% алкохола. Не додиривати лице, посебно уста, нос и очи пре прања или дезинфекције руку, не делити храну.

9. Сви простори Факултета редовно се чисте, укључујући прање и дезинфиковање подова, зидова, врата, столова, столица, квака, прекидача за светло, ручки ормарића, славина и других површина које користи већи број лица, најмање два пута дневно, по потреби и чешће употребом средстава на бази 70% алкохола. Просторије се редовно проветравају.

11. Обележена су места за хигијенско одлагање отпада (употребљених маски и др). Кесе са отпадом завезати пре бацања у контејнер и даље третирати у складу са процедуром за управљање уз прописане мере заштите.

12. На Факултету се у наредном периоду не организују  конференције, скупови, прославе  и друга дешавања.

13. Кантина на Филозофском факултету је затворена у наредном периоду.

14. Потребно је да сви запослени на факултетима смање учесталост својих социјалних контаката у свакодневним активностима како би могућност заразе новим корона вирусом била сведена на минимум.

МОЛИМО СТУДЕНТЕ И ЗАПОСЛЕНЕ НА ФАКУЛТЕТУ ДА ПОШТУЈУ ПРЕПОРУКУ.

ХВАЛА!

Слике

  • /uploads/attachment/vest/264/FF_corona.jpg
Врх стране