Почетак програма „Културна партиципација друштвено осетљивих група“

Опште

Програм за студенте „Културна партиципација друштвено осетљивих група“ почео је прошле недеље панел дискусијом у којој су учествовали др Тијана Палковљевић Бугарски, управница Галерије Матице српске, мр Милица Мима Ружичић-Новковић, председница Центра живети усправно и координаторка програма за једнакост у јавном говору, Иван Миленковић, филозоф, преводилац, новинар, Трећи програм, Радио Београд, и Жарко Шундерић, директор Центра за социјалну политику.

У програму учествују студенти Културологије, Социологије, Педагогије, Журналистике, и Комуникологије и односa са јавношћу. Окупљени у интердисциплинарне тимове студенти ће током априла и маја спровести серију интервјуа у потрази за одговорима на следећа питања: Колико су установе културе доступне свима? Коме су њихове услуге намењене? Како се прилагођавају потребама различитих група? Могу ли сви грађани да задовоље своје потребе за културом – позориштима, биоскопима, концертима, галеријама, књигама, музејима…

Програм је организован у склопу пројекта „Основе за будућност Европе“ у којем, поред Филозофског факултета у Новом Саду, учествују и Универзитет Мејнут (Република Ирска), Универзитет у Печују (Мађарска), Европска мрежа против сиромаштва из Р. Ирске, организација Уркрафт из Шведске, Мрежа против сиромаштва, Грчка.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/542/1.png
  • /uploads/attachment/vest/542/2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/542/3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/542/4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/542/5.jpg
Врх стране