Početna > Vesti>

Eurobank EFG ŠKOLARINE za najbolje studente iz Srbije

Po jubilarni peti put, Eurobank EFG dodeliće 50 jednokratnih Školarina u vrednosti od po 1.000 evra najboljim studentima završnih godina osnovnih/integrisanih studija koji pohađaju državne univerzitete u Srbiji. Prijavljivanje za jubilarne Eurobank EFG Školarine počelo je 1. septembra, a trajaće do 24. oktobra 2010. Do sada, Eurobank EFG je dodelila 1.300 Školarina u ukupnoj vrednosti od 1,3 miliona evra na taj način postavši jedan od tradicionalnih stubova podrške visokom obrazovanju u zemlji.

Eurobank EFG Školarina namenjena je svim studentima završne godine akademskih i strukovnih studija i studentima koji u školskoj 2010-2011. po prvi put ostvaruju status apsolventa. Budući laureati moraju imati prosek ocena preko 9,5, te pokazati liderski potencijal, dobro poznavanje stranih jezika i interes za razvoj lokalne zajednice. Osim akademskih rezultata, nezavisna selekciona komisija će vrednovati i nagrade ostvarene tokom školovanja, kao i učestvovanje u vannastavnim aktivnostima.

Prijavljivanje kandidata i ove godine obavlja se putem on-line obrasca, koji se može učitati na web stranici www.eurobankefg.rs, opcija “Eurobank EFG Školarina“. U cilju podsticanja rada i komunikacije mladih stručnjaka u savremenom međunarodnom okruženju, celokupna procedura obavlja se na engleskom jeziku, dok se prijavljivanje vrši isključivo putem interneta. Konkurs i ove godine administrira „Institut za međunarodno obrazovanje“ (Institute of International Education), najstarija i najveća nezavisna neprofitna međunarodna organizacija sa iskustvom u visokom obrazovanju. Izbor kandidata obavlja nezavisna međunarodna stručna komisija u čijem sastavu se nalaze eminentni profesori, stručnjaci nevladinih institucija i priznati profesionalci iz raznih oblasti. Sve dodatne informacije o uslovima konkursa i načinu apliciranja, studenti mogu zatražiti putem mejl adrese eurobankefg-scholarships@iie.eu.

Proglašenje laureata Školarina obaviće se na svečanoj ceremoniji u decembru 2010, dok će njihova imena i biografije biti objavljeni na internet prezentaciji Banke, kao i u dnevnoj štampi. Laureati Eurobank EFG Školarina, dodatno su predstavljeni na Facebook stranici kroz medijske tekstove i fotografije sa svečanih ceremonija Školarina.

Projekat ,,Eurobank EFG Školarine’’ deo je sveobuhvatnog programa korporativne društvene odgovornosti Banke pod nazivom “Investiramo u evropske vrednosti“, koji je usmeren na podršku edukaciji, zdravstvu, inkluzivnom društvu i zaštiti životne sredine, a u koji je do sada investirano oko 3,5 miliona evra.

 

Više informacija o Eurobank EFG može se naći na internet stranici www.eurobankefg.rs

 


 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu