Početna > Vesti>

Evropski dan jezika na našem Fakultetu

Povodom Evropskog dana jezika, 26. septembra, na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu održane su kratke interaktivne radionice sa prevodilačkim, lingvističkim i književnim temama i projekcija filma Udala sam se za Srbina (I Married a Serb).

Učesnici radionica su bili studenti našeg Fakulteta, učenici srednjih škola, ali i građani koji su bili zainteresovani da prošire svoje znanje.
Obeležavanje 26. septembra temelji se na inicijativi Saveta Evrope od 2001. godine. Glavni ciljevi Evropskog dana jezika su ukazivanje na značaj učenja jezika, uvećanje broja jezika koji se uče, promocija doživotnog učenja, međukulturnog dijaloga i jezičkog i kulturološkog bogatstva Evrope.
Više fotografija možete pronaći u galeriji na sajtu Fakulteta na linku: http://www.ffuns.com/galerija/index.php?/category/106
Takođe, podsećamo da Centar za jezike na Filozofskom fakultetu organizuje fakultativne kurseve portugalskog, kineskog i turskog. Više informacija o upisu možete pronaći na sajtu Fakulteta: http://www.ff.uns.ac.rs/vesti/aktuelno/2013/Jezici.html.

 

 

 
© 2007. Filozofski fakultet u Novom Sadu