Erazmus+ virtuelne razmene - kursevi

Kako trenutna situacija ograničava mogućnosti za sprovođenje akademskih razmena,  univerziteti širom sveta ulažu napore da prilagode svoj rad u cilju smanjenja širenja virusa COVID-19.

Inicijativa Erasmus+ Virtual Exchange može biti od pomoći pri promeni klasičnog oblika nastave na virtuelni.
 
U produžetku su Vam dostupne informacije koje su nam dostavili predstavnici ovog projekta, a koje imaju za cilj da sprovode besplatnih, kvalitetnih i pouzdanih aktivnosti virtuelnih razmena i obuka. 
 
Dostupni su brojni online resursi, uključujući elektronske priručnike koje možete preuzeti na ovoj stranici.
 
U okviru inicijative, održaće se sledeći događaji:
 
Masterclass "How to enrich online teaching activities in higher education through Virtual Exchanges”
 
Vreme održavanja: četvrtak 26. mart od 11:00 do 12:00 časova po srednjeevropskom vremenu

Link za registraciju: https://zoom.us/meeting/register/vJUudeysrTgvJHLT65hpXsCCLv3YdeE7Qw

Sadržaj:

Zbog ograničenja koje je nametnula trenutna vanredna situacija u vezi sa virusom COVID-19, većina univerziteta u Evropi i širom sveta trenutno radi na sprovođenju aktivnosti učenja i podučavanja online, istražujući alate i metode koji garantuju kontinuirani angažman studenata kao i njihovo aktivno učešće. Jedan pristup koji može pomoći u pružanju ovakvog vida učenja jeste virtuelna razmena, karakteristična pedagoška metoda koja omogućava interaktivno interkulturalno učenje i olakšane obrazovne programe. Ovaj Master klas će istražiti na koji se način virtualne razmene mogu ponuditi studentima i kako se mogu integrisati u univerzitetske predmete, te će predstavitipraktične mogućnosti koje nudi Erasmus+ Virtual Exchange, inicijativa Evropske unije za angažovanje profesora i studenata u smislenoj, sigurnoj i korisnoj saradnji u formi online aktivnosti. Master klas je upućen službenicima zaduženim za međunarodnu saradnju na univerzitetima, stručnjacima za nastavu i učenje, elektronsko učenje, profesorima i predavačima.

Još neke predstojeće aktivnosti:
 
30. marta u 15:00 časova po srednjeevropskom vremenu možete se pridružiti „Drop-in“ sesiji, posebno usmerenoj da odgovori na pitanja o tome kako inicijativa Erasmus+ Virtual Exchange može da podrži nastavu u ovo vreme („Drop-in“  sesije se održavaju svakog prvog i trećeg ponedeljka u mesecu ).
 
Interaktivni online kursevi:
 
- „Omladina, mir i bezbednost“
Vreme održavanja: 13. april – 7. maj 2020.
Trajanje: 4 nedelje
Vreme održavanja: engleski, arapski
Ukupno sati: 80 (nedeljno angažovanje u satima: 6  sati osnovnih obaveza +  14 sati za zadatke)
3 ESPB

- „Suprotstavljanje govoru mržnje“
Vreme održavanja: 18. maj – 19. jun
Trajanje: 5 nedelja
Jezik: engleski
Ukupno sati: 85 (nedeljno angažovanje u satima: 6 sati osnovnih obaveza +  11 sati za zadatke), 
3 ESPB
 
- „Održivi prehrambeni sistemi: mediteranska perspektiva“
Vreme održavanja: 25. maj – 24. jun
Trajanje: 5 nedelja
Jezik: engleski
Ukupno sati: 85 (nedeljno angažovanje u satima: 7 sati osnovnih obaveza +  10 sati za zadatke)
3 ESPB
 
- „Društveni krugovi“, mogućnosti razmena kratkih dijaloga, koji okupljaju mlade iz različitih sredina, zainteresovane da učestvuju u nizu diskusija u malim online grupama o ključnim pitanjima koja su danas važna za mlade u svetu.
Trajanje: 2 nedelje. 
Nedeljno angažovanje u satima: 2,5 sata nedeljno. 
Teme i termine možete naći ovde
 
Obuke:
- 19. april – 31. maj: Napredna obuka za zaposlene na visokoškolskim ustanovama koji su već pohađali Osnovnu obuku ili već imaju razvijenu ideju i partnera, kako bi mogli da izvrše transfer iz teorije u praksu, i da budu spremni da sprovedu projekat virtualne razmene.
- 10. maj - 7. jun: Osnovna obuka za zaposlene na visokoškolskim ustanovama koji su voljni da se upoznaju sa virtualnim razmenama i da steknu veštine za sprovođenje ovakvog projekta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/239/unnamed.jpg
Vrh strane