Projekat Filozofskog fakulteta IDIOMATIC odobren za finansiranje u okviru Programa Identiteti

Opšte

Za program Identiteti, prvi program Fonda za nauku namenjen finansiranju isključivo projekata iz oblasti društvenih i humanističkih nauka, konkurisalo je 1300 istraživača iz 106 naučno-istraživačkih organizacija sa 160 predloga projekata, dok će Fond za nauku u okviru ovog programa finansirati 16 projekata na kojima će učestvovati 115 istraživača iz 19 naučnoistraživačkih organizacija.

Među odobrenim projektima je i projekat Identity orientations and mental health in adolescence: Examining the roles of basic psychological needs and culture (IDIOMATIC, broj: 1520) koji će se u narednom periodu realizovati na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, a kojim će rukovoditi prof. dr Veljko Jovanović sa Odseka za psihologiju. Istraživači na ovom projektu biće i prof. dr Vesna Gavrilov Jerković, prof. dr Marija Zotović Kostić, naučna saradnica dr Milica Lazić, doc. dr Aleksandar Tomašević i studentkinja doktorskih studija Vojana Obradović. U projektu će učestvovati i Fakultet za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić Univerziteta Union.

Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu učestvovaće kao partner na još dva projekta u okviru programa Identiteti:

  • International Student Migration in the Serbian Context and (Re)Construction of Identity: Main Issues and Inputs for Policy Making (IS-MIGaIN) Instituta za društvene nauke (istraživači sa FFUNS: prof. dr Snežana Stojšin i asistent Vladan Vidicki),
  • Clausal Complements between Language, Structure and Identity: Documenting, Visualizing, and Theorizing Variation in Shtokavian (Non-)Finite Embedded Clauses (ClaCoLaSI) Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu (istraživači sa FFUNS: doc. dr Nataša Milićević, doc. dr Tatjana Milićev, doc. dr Bojana Jakovljević i asistent Predrag Kovačević).

Lista odobrenih projekata

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/686/identiteti.png
Vrh strane