Besplatni pristupi bazama podataka Fuente Académica Plus i Core Collection en Español i aplikaciji za učenje jezika Roseta Stone do kraja 2023. godine

Opšte

Biblioteka Filozofskog fakulteta je, povodom obeležavanja Dana fakulteta, želela da na jedan poseban način obraduje svoje korisnike.

Na naš predlog, kolege sa EBSKO platforme i Neolibrisa su svim korisnicima Biblioteke omogućili besplatan probni pristup sledećim bazama podatka: Fuente Académica Plus i Core Collection en Español i aplikaciji za učenje jezika Roseta Stone. Navedene baze će posebno biti interesantne studentima, profesorima i ljubiteljima hispanistike. Aplikacija za učenje jezika svim studentima nudi mogućnost učenja preko 30 svetskih jezika, među njima italijanskog i španskog – jezicima koji se odnedavno studiraju kao zasebne studijske grupe (Odsek za italijanske i iberoameričke studije).

Fuente Académica Plus – kolekcija sa preko 2.100 indeksiranih časopisa (od kojih 1.575 u punom tekstu). Kompletan spisak dostupnih naslova možete dobiti klikom na naslov baze.

Core Collection en Español – ova baza podataka ne predstavlja kolekciju sa tekstovima u punom formatu, nego se sastoji od komentara, preporuka, predloga i saveta za čitanje. Svaki dobijeni rezultat ima kratak sadržaj knjige.

Aplikacija za učenje jezika Roseta Stone. Više detalja možete pronaći na linku: https://www.ebsco.com/products/research-databases/rosetta-stone-library-solution

Za ULAZ U BAZU koristite sledeće kredencijale:

Web site: https://www.neolibris.rs/ebsco

User ID: ff2023

Password: test2023! (na kraju lozinke je znak uzvika)

Želimo vam srećno i uspešno pretraživanje!

Slike

  • /uploads/attachment/vest/846/Ebsco.png
Vrh strane