Међународна олимпијада из руског језика као страног

Поштоване колеге,

Позивамо ваше студенте да учествују у Међународној олимпијади из руског језика као страног «Лобачевски/RU», која ће се одржати до 31. марта 2022. године.
Ова олимпијада ће бити посебно интересантна студентима 3. и 4. године основних студија јер победници имају право да у току две наредне академске године упишу магистарске студије на Универзитету "Лобачевски" у Нижњем Новгороду у оквиру квоте (могући смерови су: Психологија, Економија, Менаџмент, Управљање особљем, Државно и муниципално управљање, Трговина, Финансије и кредит, Социологија, Социјални рад, Право, Познавање иностраних региона, Политикологија, Међународни односи, Журналистика, Филологија, Историја, Културологија).

Учесници морају да се региструју на сајту олимпијаде, да попуне анкету учесника и да одраде онлајн - задатке прве етапе до 1. марта 2022. године.

Олимпијада ће се одржати дистанционо у две етапе.

Прва етапа се састоји од два задатка:
1) тест из руског језика и културе Русије
2) презентација на једну од две предложене теме и снимак-презентација

Задаци и упутства ћете наћи на сајту олимпијаде.

Друга етапа ће бити одржана 24. марта 2022. године преко Zoom-а.

Детаљне информације о олимпијади можете наћи на сајту олимпијаде (http://www.unn.ru/site/olimp/lobachevsky-ru/); у групи на Фејсбуку (https://www.facebook.com/groups/lobachevsky) и на Телеграму (https://t.me/lobachevsky_ru)


С поштовањем,
Српски центар ННГУ

Врх стране