Радионица о уређивању Википедије на српском језику - Филозофски факултет, 24. мај 2019. у 18:00

Време17. мај 2019. 13:04

ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ
и
ВИКИМЕДИЈА СРБИЈЕ

позивају студенткиње и студенте Филозофског факултета да учествују у радионици

УРЕЂИВАЊЕ ВИКИПЕДИЈЕ НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ


Радионица ће бити одржана у петак, 24. маја 2019. године, у рачунарској учионици 122, од 18 до 20 сати.

Циљ радионице је да се учесници упознају са Вики пројектима у Србији и њиховом применом у академском окружењу, унапреде информатичку писменост и развију вештине примене знања стечених у току студија у професионалном раду.

Радионица обухвата стручну обуку о уређивању Википедије, након које ће учесници имати прилику да самостално напишу, уреде и поставе одабрану одредницу у Википедију на српском језику. Рок за постављање одабране одреднице је понедељак, 3. јун 2019. Учесницима радионице, чији текстови буду прихваћени за објављивање у Википедији на српском језику, Викимедија Србије издаће потврду о реализованим активностима.

Пријаве треба послати најкасније до 21. маја 2019. на адресу: simunovic@ff.uns.ac.rs

У пријави треба навести личне податке (име и презиме) и број индекса.

Предвиђено је да у радионици учествује 20 студенткиња и студената. Првих 20 пријављених имаће предност приликом селекције учесница и учесника, а у случају већег броја пријава, биће организоване додатне радионице.

Викимедија Србије је невладино, нестраначко и непрофитно удружење, чији су циљеви промоција и подржавање стварања, сакупљања и умножавања слободног садржаја на српском језику искључиво на непрофитан начин, као и идеје да сви људи имају једнак приступ знању и образовању. Задужбина Викимедија је међународна непрофитна организација која координира активностима независних националних огранака са којима дели исте циљеве и одржава Википедију и друге вишејезичке вики пројекте: Викивести, Викиречник, Викикњиге, Викизворник, Викицитат, Викиверзитет и Викимедијину оставу. Удружење Викимедија Србије је регистровано и делује као једини званични огранак Викимедије.

Слике

  • /uploads/attachment/najava/47/radionica_Vikipedija.jpg
Врх стране