Амбасадор Аргентине, њ.е. Освалдо Марсикo посетио је Факултет и одржао предавање о Аргентини

Опште

Филозофски факултет наставио је сарадњу са амбасадом Аргентине у Србији предавањем његове екселенције Освалда Марсика под насловом „Voices from Argentina – a lecture on Argentine history, foreign policy and cultural life“. Амбасадор је предавање одржао 19. маја 2022. године у Кино-сали Филозофског факултета.

Ово је друга посета господина Марсика Филозофском факултету током које је присутнима представио Аргентину, њену историју, али и савремени тренутак, како у културном животу, тако и спољној политици. Присутнима је, судећи по бројним питањима која су уследила после предавања, најзанимљивији део била аргентинска спољна политика и сличности које се могу повући са нашом земљом у том погледу, како у прошлости, тако и сада.

Господин Марсикo је изразио изузетно задовољство што је опет у Новом Саду и на Филозофском факултету и са видним уживањем наставио разговор са присутнима у неформалном разговору и након предавања.

Амбасада Аргентине је, поред амбасада Мексика и Шпаније, подржала оснивање новог одсека и развој хиспанистике и ибероамеричких студија на Филозофском факултету у Новом Саду. У току је процес акредитације студијског програма Шпански језик, књижевност и култура, а први студенти би могли да крену на наставу већ од следеће школске године.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/560/IMG_0155.png
  • /uploads/attachment/vest/560/IMG_0138.png
  • /uploads/attachment/vest/560/IMG_0145.png
  • /uploads/attachment/vest/560/IMG_0126.png
  • /uploads/attachment/vest/560/IMG_0170.png
Врх стране