Отворени хуманистички семинар

Опште

Поштованe колегинице и колеге,

желимо да вас обавестимо да ће од марта 2024. године на Филозофском факултету бити покренут „Отворени хуманистички семинар“, који ће се одржавати сваког четвртка у 12ч, у свечаној сали (114), у трајању од 1:30ч. Овај семинар има за циљ да успостави недељни форум на Филозофском факултету, усмерен на учешће наставног особља, истраживача и студената докторских студија (у одређеним случајевима и мастер студија), а намењен свим студентима и професорима факултета, пружајући платформу за интелектуалну размену и укључивање у најновија истраживања из различитих области хуманистике.

Сваки семинар ће обухватити презентацију појединачног професора, истраживача или докторанта, о њиховим текућим истраживањима, након чега ће уследити отворена дискусија, односно, сесија питања и одговора. Учесници ће бити позвани да са публиком поделе материјале и пре саме презентације, како би се осигурала информисана и квалтетна дискусија, која би била од користи како публици тако и онима који представљају своје истраживање.

Интердисциплинарни карактер семинара омогућиће учесницима да истраже различите теме унутар свих хуманистичких дисциплина које се предају на нашем факултету.

Позивамо све заинтересоване да са предлозима тема контактирају координатора семинара проф. др Стевана Брадића, са Одсека за компаративну књижевност, на мејл stevan.bradic@ff.uns.ac.rs. Пријаве ће се прикупљати до краја фебруара текуће године, након чега ће у договору са учесницима бити разрађен и истакнут распоред презентација.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/878/humanisticki_seminar_1.png
Врх стране