Позив за слање прилога за XIV број Зборника за језике и књижевности Филозофског факултета у Новом Саду

Опште

Поштоване колегинице и колеге,

 Редакција часописа Зборник за језике и књижевности Филозофског факултета у Новом Саду већ четврту годину ради у новом саставу који тражи начине да оптимизује и унапреди квалитет свог деловања како би часопис из године у годину напредовао. Трудимо се да очувамо карактер и структуру часописа, али да у исто време одговоримо на захтеве који се стављају пред научне публикације.

 Мисија часописа није само да представи научна сазнања у области истраживања језика и књижевности, већ и да их промовише, подстиче и инспирише. Све то укључује низ активности и критеријума који морају бити јасно дефинисани, прилагођени, а затим и примењени. Од 2022. године примењују се ажурирана правила за формално уређивање текстова, садржана у Упутству за ауторе и доступна на веб страници. Осим тога, веома важним сматрамо и дигитално издање часописа које га чини доступним најширој научној јавности и представља његову традицију, мисију, као и визије даљег деловања.

 Као и до сада, Зборник пружа простор ауторима из землје и иностранства за представлјање оригиналних научних, прегледних и стручних радова из области језика и књижевности, као и за приказе монографских публикација. Радови могу бити написани на свим језицима који се изучавају на Филозофском факултету у Новом Саду, а ауторима се даје могућност слободног избора теме и приступа. Зборник излази једном годишње и категоризован је као часопис националног значаја (М52).

 Рок за пријем радова је 15. јул 2024. године.

 Радове можете слати на имејл адресу: zbornikjk@ff.uns.ac.rs.

За додатна питања можете се обратити секретару Уредништва Зборника др Милану Громовићу: zbornikjk@ff.uns.ac.rs.

 Након пријема, радове ће рецензирати два анонимна рецензента. Радови који добију две позитивне рецензије биће објављени у овогодишњем броју.

 Унапред се радујемо сарадњи,
Уредништво Зборника за језике и књижевности Филозофског факултета у Новом Саду

Слике

  • /uploads/attachment/vest/935/zjik_m.png
Врх стране