Дан близанаца Србије

Време01. јун 2024. 11:00

СТАР Центар изузетних вредности за бихејвиорална истраживања у психологији, Филозофског факултета у Новом Саду, позива близанце, родителје близанаца и све заинтересоване грађане да 1. јуна у 11 часова у Културној станици Свилара (Ђорђа Рајковића 6б) у Новом Саду заједно обележимо Дан близанаца Србије.

Дан близанаца се обележава широм света скуповима, дружењем и забавом и ми га прослављамо од 2018. године. Ове године ћемо искористити прилику да Вам представимо новине с развојем СТАР Регистра близанаца у који је до сада уписано већ преко 3500 близанаца и тројки. Ово је једини овакав регистар у земљама ширег региона. Такође, представићемо Вам нова сазнања у вези с првом близаначком студијом и породичном студијом у оквиру GENIUS пројекта, финансираног од стране Фонда за науку Републике Србије.

Посебан део програма је отварање изложбе “Близаначке приче“. Све фотографије близанаца пријављене на конкурс СТАР Центра биће изложене на Дану близанаца и моћи ће да се погледају до 7. јуна. Стручни жири ће на Дану близанаца прогласити три најбоље фотографије и најбољу фотографију на основу гласова публике.

На Дану близанаца Србије упознаћемо Вас с активностима СТАР Центра у које се можете укључити као близанац, родитељ близанаца или грађанин заинтересован за науку. За родитеље смо припремили семинар “Како да помогнете својим близанцима да буду јединствене особе?” на којем се увек отворе нове теме, док ће за најмлађе бити организована позоришна представа и креативне радионице.

Биће ово сјајна прилика да чујемо и научимо много тога занимљивог, да се добро упознамо, разменимо искуства и идеје, да се забавимо и стварамо успомене, те обележимо овај посебан дан за близанце.

Овом приликом позивамо све близанце и родитеље близанаца да се пријаве у СТАР Регистар близанаца на http://blizanci.rs/prijava.php

Агенда (pdf)

Срдачно,
СТАР Центар изузетних вредности за бихејвиорална истраживања у психологији
Филозофски факултет у Новом Саду
http://star.ff.uns.ac.rs

Слике

  • /uploads/attachment/najava/369/STAR_centar_logo.png
Врх стране