Dan blizanaca Srbije

Vreme 01. jun 2024. 11:00

STAR Centar izuzetnih vrednosti za bihejvioralna istraživanja u psihologiji, Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, poziva blizance, roditelje blizanaca i sve zainteresovane građane da 1. juna u 11 časova u Kulturnoj stanici Svilara (Đorđa Rajkovića 6b) u Novom Sadu zajedno obeležimo Dan blizanaca Srbije.

Dan blizanaca se obeležava širom sveta skupovima, druženjem i zabavom i mi ga proslavljamo od 2018. godine. Ove godine ćemo iskoristiti priliku da Vam predstavimo novine s razvojem STAR Registra blizanaca u koji je do sada upisano već preko 3500 blizanaca i trojki. Ovo je jedini ovakav registar u zemljama šireg regiona. Takođe, predstavićemo Vam nova saznanja u vezi s prvom blizanačkom studijom i porodičnom studijom u okviru GENIUS projekta, finansiranog od strane Fonda za nauku Republike Srbije.

Poseban deo programa je otvaranje izložbe “Blizanačke priče“. Sve fotografije blizanaca prijavljene na konkurs STAR Centra biće izložene na Danu blizanaca i moći će da se pogledaju do 7. juna. Stručni žiri će na Danu blizanaca proglasiti tri najbolje fotografije i najbolju fotografiju na osnovu glasova publike.

Na Danu blizanaca Srbije upoznaćemo Vas s aktivnostima STAR Centra u koje se možete uključiti kao blizanac, roditelj blizanaca ili građanin zainteresovan za nauku. Za roditelje smo pripremili seminar “Kako da pomognete svojim blizancima da budu jedinstvene osobe?” na kojem se uvek otvore nove teme, dok će za najmlađe biti organizovana pozorišna predstava i kreativne radionice.

Biće ovo sjajna prilika da čujemo i naučimo mnogo toga zanimljivog, da se dobro upoznamo, razmenimo iskustva i ideje, da se zabavimo i stvaramo uspomene, te obeležimo ovaj poseban dan za blizance.

Ovom prilikom pozivamo sve blizance i roditelje blizanaca da se prijave u STAR Registar blizanaca na http://blizanci.rs/prijava.php

Agenda (pdf)

Srdačno,
STAR Centar izuzetnih vrednosti za bihejvioralna istraživanja u psihologiji
Filozofski fakultet u Novom Sadu
http://star.ff.uns.ac.rs

Slike

  • /uploads/attachment/najava/369/STAR_centar_logo.png
Vrh strane