O biblioteci

Dobrodošli u Biblioteku Filozofskog fakulteta!

Ona je najstarija i najveća visokoškolska biblioteka na Univerzitetu u Novom Sadu i druga po veličini naučna biblioteka društveno-humanističkog profila u Vojvodini.

Biblioteka Vam nudi 550.000 publikacija i druge građe. Njeni fondovi i zbirke sadrže legate, stare i retke knjige i aktuelne publikacije, domaće i strane, koje predstavljaju osnovu za odvijanje nastavnog i istraživačkog rada na Filozofskom fakultetu.

Naši katalozi i ostali izvori u štampanom i elektronskom obliku omogućavaju lak pristup informacijama za nastavnike i studente Filozofskog fakulteta i naučne radnike i korisnike iz drugih sredina, tokom celog dana. Naši bibliotekari pružiće Vam pomoć pri prikupljanju građe za istraživanje, studiranje i obrazovanje.

Dužnost bibliotekara jeste da služi znanju i univerzalnom ljudskom pravu na obrazovanje, nauku i kulturu (Kodeks bibliotekara Srbije). Ne samo knjige i informacije, nego i izložbe knjiga, prezentacije i naše ostale aktivnosti, namenjene su svima koji su zainteresovani za usluge koje pruža moderna biblioteka i savremen bibliotekar, otvoren za nova znanja i potrebe korisnika.

Za rezultate postignute u radu i za doprinos razvoju struke, Biblioteka Filozofskog fakulteta dobila je nagradu "Milorad Panić-Surep", za 1994. godinu, koju bibliotekama i bibliotečkim radnicima dodeljuje Zajednica biblioteka Srbije u saradnji sa Bibliotekarskim društvom Srbije.

 

Vrh strane