Одржана 4. Међународна школа психолингвистике, неуролингвистике и клиничке лингвистике и скуп PNCLR11

Опште

Од 15. до 19. априла текуће године на Филозофском факултету у Новом Саду одржала се 4. Међународна школа психолингвистике, неуролингвистике и клиничке лингвистике. Као и ранијих година, и овај пут су организатори окупили већ доказано изузетно стручне али и приступачне и занимљиве предаваче из земље (Универзитет у Београду, Српска академија наука и уметности) и из иностранства (Универзитет у Загребу, Хрватска; Универзитет у Љубљани, Словенија; Универзитет Азурне обале, Француска; Универзитет у Барселони, Шпанија; Универзитет у Ла Коруњи, Шпанија; Универзитет у Хронингену, Холандија; Универзитет у Копенхагену, Данска), који су одржали укупно 20 двочасовних предавања.

Као и ранијих година, интересовање за Школу је било изузетно велико (стигло је преко 70 пријава) а изабране полазнике чинило је 37 учесника различитог нивоа образовања (студенти виших година основних студија, мастерских студија, докторских студија, као и постдокторанди) и из различитих области (лингвистика, филологија, медицина, специјална едукација). Укупно су ове године била заступљена 22 универзитета из 15 земаља, укључујући Италију, Турску, Словенију, Хрватску, Шпанију, Мађарску, САД, Немачку, Чешку, Грчку, Тунис, Румунију, Канаду, Русију, Велику Британију и Србију. Одржавање школе финансијски је помогла Фондација Ван Риемсдијк (https://vanriemsdijkfoundation.org/).

Након Школе, у суботу, 20. априла одржан је 11. по реду скуп Psycholinguistic, neurolingistic and clinical linguistic research, на коме је прилику да изложи резултате својих истраживања (усмено или у облику постера) добило укупно 24 учесника са универзитета из 15 земаља, међу којима су Италија, Русија, Велика Британија, Хрватска, Шпанија, Данска, Аустрија, Тунис, Турска, Румунија, Чешка, Мађарска, Словенија, Словачка и Србија. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/914/skola_4_m.png
  • /uploads/attachment/vest/914/pnclr_1.png
  • /uploads/attachment/vest/914/pnclr_2.png
  • /uploads/attachment/vest/914/pnclr_3.png
  • /uploads/attachment/vest/914/skola_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/914/pnclr_4.png
  • /uploads/attachment/vest/914/skola_2.png
  • /uploads/attachment/vest/914/pnclr_5.png
  • /uploads/attachment/vest/914/skola_4.png
Врх стране