На Филозофском факултету пуштена у рад коса покретна степенишна платформа

Опште

Набавком и постављањем косе покретне степенишне платформе решен је вишедеценијски проблем безбедног и самосталног приступа студената са отежаним кретањем просторима који имају велику улогу и значај током њиховог студирања на Филозофском факултету, као и приступ и коришћење свих расположивих капацитета и опреме у наведеним просторијама.

За реализацију овог пројекта, добијена су средства од Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживчку делатност АПВ, у износу 1.531.640,00 динара.

На Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду студира процентуално највећи број студената са инвалидитетом. Према доступним подацима на Факултету студира око 25 студената са инвалидитетом, док је међу њима највећи број студената који имају проблем са кретањем и који користе инвалидска колица.

Због специфичног грађевинско-архитектонског решења ентеријера факултета, Факултет је у складу са својим скромним могућностима решавао многе проблеме са којима се суочавала ова категорија студената у циљу савладавања препрека и омогућавању приступа учионичким просторима као и приручним (семинарским) библиотекама.

Набавком, испоруком и постављањем покретне платформе у холу Факултета, обезбеђен је приступ просторијама које су свакодневна потреба током судирања на Факултету, као што су:

-      Централна читаоница, где могу користити њене капацитете и потребе за књигама, часописима и другом литературом, учењу и припремању за полагање испита и др.

-      Студентска служба, једна од битних потреба сваког студента у току студија (упис, пријаве испита, овере семестара, издавања уверења, диплома и остваривања других права и обаеза).

-      Лабораторија за експерименталну психологију за студенте који студирају психологију.

-      Фотокопирница, где могу да умножавају материјале за припрему испита и других активности.

-      Просторија студентских организација Филозофског факултета.

-      Санитарни чвор, са мушким и женским тоалетом који су прилагођени за особе са инвалидитетом.

Овом приликом захваљујемо се колеги Димитрију Томашићу, студенту Енглеског језика и књижевности, на сарадњи и дозволи за фотографисање приликом пуштања у рад платформе.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/975/rampa_m.png
  • /uploads/attachment/vest/975/1726564612672.png
  • /uploads/attachment/vest/975/1726564837016.png
  • /uploads/attachment/vest/975/1726564858437.png
  • /uploads/attachment/vest/975/1726564858456.png
  • /uploads/attachment/vest/975/IMG_20240917_101419.png
Врх стране