Prezentacija rezultata projekta „Bezbednost i poverenje za sve“

Vreme 31. maj 2022. 11:00

Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu poziva sve zainteresovane na prezentaciju rezultata projekta „Bezbednost i poverenje za sve: percepcija problema seksualnog uznemiravanja i ucenjivanja među studentima i zaposlenima na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu i Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Novi Sad“ koja će se održati 31. maja 2022. godine u Kino-sali Filozofskog fakulteta, sa početkom u 11 časova.

Ovo je prvo istraživanje na Univerzitetu u Novom Sadu na ovu osetljivu temu i smatramo veoma važnim da rezultati ovog projekta budu predstavljeni najširoj javnosti, a ne samo akademskoj. Istraživanje u okviru projekta „Bezbednost i poverenje za sve...“ uključivalo je fokus-grupe sa studentkinjama i studentima, kao i anketno istraživanje na studentima i zaposlenima sa Filozofskog fakulteta i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. Istraživanje je sprovedeno od februara do maja 2022. U istraživanju je učestvovalo ukupno 1182 studenta i studentkinje, kao i 215 zaposlenih sa oba fakulteta.

Pored učesnika na projektu, prisutnima će se obratiti i prof. dr Ivana Živančević Sekeruš, dekanica Filozofskog fakulteta, koja je ujedno i rukovoditeljka projekta, kao i prof. dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost je podržao ovaj projekat i finansijski.

Filozofski fakultet je prvi na Univerzitetu u Novom Sadu koji je usvojio Pravilnik o prevenciji i zaštiti od seksualnog uznemiravanja i ucenjivanja (Sa tekstom se možete upoznati na ovom linku).

Za studentkinje i studente smo prvi pripremili štampanu i elektronsku brošuru pod nazivom „Bezbednost i poverenje – Filozofski fakultet protiv seksualnog uznemiravanja“ kako bismo ih naučili kako da prepoznaju ovaj problem, kako da se zaštite i kome da se obrate u slučaju potrebe. Trudimo se da ih senzibilišemo za ovu osetljivu temu putem fakultetskog sajta, ali i društvenih mreža.

Naša želja je da poslužimo drugim fakultetima kao primer i inspiracija u borbi sa seksualnim uznemiravanjem i ucenjivanjem.

 

Slike

  • /uploads/attachment/najava/195/Bezbednost_i_poverenje_m.png
Vrh strane