Projekat Media Talks 2022 - Karikatura

Vreme 10. novembar 2022. 09:18


MEDIA TALKS 2022
Kino-sala Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Dr Zorana Đinđića 2
10. novembar 2022. u 15:00 časova

Karikatura

Heror Media Pont u saradnji sa Centrom za razvoj manjinskih i lokalnih medija i Filozofskim fakultetom u Novom Sadu organizuje serija predavanja Media Talks svakog četvrtka tokom novembra u Kino-sali na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, Dr Zorana Đinđića 2.

Pal Lephaft će održati predavanje o karikaturi kao medijskom izrazu, dajući poseban ton komunikaciji sa zajednicom Mađara i kontekstualizaciji u široj javnosti.

,,Od mog prvog crteža u Mađar so-u davne 1973. godine uradio sam puno karikatura, i svi mi karikaturisti smo mislili da karikatura može biti suštinski oblik javnog govora i nezaobilazan vid društvene komunikacije. Danas, mislim, da je javni govor i društvena komunikacija u jako lošem stanju, i u odnosu na to davno vreme moja uloga karikaturiste je minorna. Danas teško da mogu naći mesto gde mogu da objavim tolerantnu kritiku našeg društva ili stanja u kojem se društvo nalazi.” - poručuje Lephaft

Više o projektu i događaju možete videti na veb sajtu www.mediapont.org.

Druga polovina novembra rezervisana je za sledeće teme:
Saradnja manjinskih i većinskih medija, Gvin Nisen, Danska (17.11.)
Manjinski mediji i javni servisi – Šta je sa javnim servisima, Marija Arnautović, Bosna i Hercegovina (24.11.)

Pokrovitelji događaja su Pokrajinski sekreterijat za kulturu, javno informisanje I odnose sa verskim zajednicama i Uprava za kulturu grada Novog Sada.

Izvor: Heror Media Pont

 

Slike

  • /uploads/attachment/najava/227/karikatura_m2.png
Vrh strane