Ciklus predavanja na Odseku za istoriju: Srbija za vreme Drugog svetskog rata u svetlu novijih istoriografskih istraživanja

Vreme 12. mart 2024. 12:00

U utorak, 5. marta 2024. godine, na Filozofskom fakultetu UNS počinje realizacija ciklusa predavanja pod naslovom Srbija za vreme Drugog svetskog rata u svetlu novijih istoriografskih istraživanja. Do kraja maja će u seminarskoj čitaonici Odseka za istoriju biti održano osam predavanja.  

Predavači su mlađi istoričari iz Instituta za savremenu istoriju i Instituta za noviju istoriju Srbije, koji su ostvarili zapažene rezultate u oblasti proučavanja različitih aspekta istorije Srbije za vreme Drugog svetskog rata..

Filozofski fakultet UNS je, na inicijativu Odseka za istoriju, potpisao sporazume o saradnji sa Institutom za savremenu istoriju i Institutom za noviju istoriju Srbije u Beogradu. Jedan od najznačajnijih rezultata dosadašnje saradnje je zajednička realizacija projekta:The Multiethnic State and National Identities: the Serbian Experience in the 20th Century – SERBIE20, koji finansira Fond za nauku Republike Srbije (Program Ideje, projekat br.  7731836). Gostujuća predavanja predstavljaju značajan doprinos afirmaciji projekta SERBIE20 i razvijanju potencijala za razvoj saradnje između uglednih naučnoistraživačkih ustanova u budućnosti.

Slike

  • /uploads/attachment/najava/334/istorija.png
Vrh strane