Nagrade KCV “Miloš Crnjanski” profesorima Filozofskog fakulteta

Opšte

Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanski“ dodelio je Godišnje nagrade iz kulture u četiri kategorije,a tri su dobili profesori Filozofskog fakulteta. Svečanost je upriličena u Vladi Autonomne pokrajine Vojvodine.

Medalja za životno delo, odnosno – za ukupno stvaralaštvo – dodeljena je pesniku, književnom kritičaru, predsedniku Matice srpske i profesoru Filozofskog fakulteta sa Odseka za srpsku književnost u penziji, Draganu Staniću, koji svoja dela objavljuje pod pseudonimom Ivan Negrišorac. Od stupanja na scenu 1981. do danas prešao je put od značajnog protagoniste neoavangarde do religioznog pesnika.

Medalja kulture za očuvanje kulturnog nasleđa za 2023. uručena je uglednom istoričaru književnosti, piscu fantastike i profesoru emeritusu Savi Damjanovu, dugogodišnjem profesoru Odseka za srpsku književnost, a Medalja za multikulturalnost i interkulturalnost komparatisti i istaknutom naučniku u oblast islavistike i slovakistike, profesoru u penziji Mihalu Harpanju, nastavniku Odseka za slovakistiku.

Kulturni centar Vojvodine Godišnje nagrade za kulturu dodeljuje od 2017. za ostvarene rezultate u kulturi i umetnosti u tekućoj godini.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/860/Kcv_za_sajt.png
Vrh strane