Konkurs za najbolju fotografiju blizanaca

Opšte

Pozivamo sve blizance i roditelje blizanaca, koji su prijavljeni u STAR Registar blizanaca, da učestvuju na konkursu za najbolju fotografiju blizanaca. Na ovogodišnjem Danu blizanaca, 1. juna 2024. godine, u Kulturnoj stanici "Svilara" u Novom Sadu, biće organizovana izložba svih pristiglih fotografija i proglašene tri najbolje fotografije. Blizanci koji se nalaze na fotografijama koje su osvojile prva tri mesta na konkursu dobiće nagrade.

Uslovi konkursa:

  1. Na konkurs se mogu slati samo fotografije blizanaca ili trojki koji su registrovani u STAR Registar blizanaca.
  2. Jedan blizanački par ili trojke mogu se prijaviti na konkurs samo sa jednom fotografijom. Ukoliko ponovite prijavu sa istom imejl adresom, Vaša prethodna prijava biće poništena.
  3. Fotografija treba da prikazuje oba blizanca ili sve trojke. Fotografija može biti iz bilo kog perioda života blizanaca i trojki, iz lične arhive ili posebno uslikana za ovaj konkurs. Fotografija treba jasno da odražava blizanački odnos ili odnos trojki, a kreativnost u vezi s tim kako to predstaviti ostavljamo Vama.
  4. Fotografije treba da budu u JP(E)G formatu i minimalne veličine po široj strani 3600px. Na konkurs se mogu poslati fotografije slikane foto-aparatom ili mobilnim telefonom. Dozvoljeno je rezanje fotografije, odsecanje smetajućih elemenata i promena orijentacije fotografije. Izmena ili retuširanje delova ili cele fotografije, korišćenje filtera, naknadno dodavanje ili brisanje ljudi ili objekata, kao i korišćenje ramova, logotipova, potpisa i sl. nisu dozvoljeni.
  5. Osoba koja prijavljuje fotografiju mora imati saglasnost blizanaca ili trojki koji su na fotografiji (ili njihovih roditelja u slučaju maloletnih osoba) da ta fotografija bude prijavljena na konkurs.
  6. Prijavom fotografije na konkurs saglašavate se da STAR Centar, kao organizator konkursa, ima pravo da fotografiju u neizmenjenom obliku objavi na društvenim mrežama, svom sajtu i u svojim publikacijama, kao i da se fotografija prikaže na izložbi u okviru Dana blizanaca.

Konkurs traje do ponoći 10. maja 2024.

Na konkurs se prijavljuje preko linka: https://blizanci.rs/konkurs

Fotografije će biti ocenjivane od strane žirija i publike. Članovi žirija su prof. dr Dubravka Lazić, Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, Sara Kecman, Udruženje umetnika „Projekat EXP“ i član STAR Centra prof. dr Dejan Pajić, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu.

Po isteku roka za konkurs, sve fotografije biće postavljene na društvene mreže STAR Centra: https://www.facebook.com/STARNoviSad i https://www.instagram.com/star.centar i svi će imati priliku da 1 dan tj. 24 časa glasaju za najbolju fotografiju putem lajkova.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete nam poslati imejl na adresu star@ff.uns.ac.rs.

Radujemo se zajedničkom slavlju blizanaštva i našem susretu na Danu blizanaca!

Slike

  • /uploads/attachment/vest/893/blizanci_konkurs2.png
Vrh strane