Važno obaveštenje

Opšte

Poštovani,

Obaveštavamo Vas da je Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu iz medija saznao da Studentski parlament Univerziteta u Novom Sadu poziva na blokadu Fakulteta kao jedne od članica Univerziteta i time potencijalno ugrožava bezbednost studenata i njihovo pravo na obrazovanje, kao i bezbednost zaposlenih na Fakultetu i njihovo pravo na rad.

Očekujemo od Univerziteta u Novom Sadu da preuzme odgovornost za posledice postupanja Studentskog parlamenta kao organa Univerziteta u Novom Sadu i da obezbedi nesmetan rad Filozofskog fakulteta, a od nadležnih organa da preduzmu odgovarajuće mere kako bi se zaštitila prava i bezbednost studenata i zaposlenih na Filozofskom fakultetu.

S obzirom na okolnosti i moguće rizike po bezbednost studenata i zaposlenih, te mogućnost ugrožavanja javnog reda i mira, kao i imovine Filozofskog fakulteta, Fakultet je doneo odluku da obustavi sve svoje mnogobrojne aktivnosti dok se ne steknu uslovi za neometani rad. Napominjemo da na Filozofskom fakultetu radi veliki broj stranih državljana i da će Fakultet obavestiti ambasade zemalja iz kojih dolaze da u postojećim okolnostima ne može da im garantuje bezbednost i nesmetan rad.

Izražavamo žaljenje zbog ovakvog razvoja događaja i podsećamo da je Filozofski fakultet sredina u kojoj negujemo duh tolerancije, multietničnosti i iznad svega – kulturu dijaloga.

Nadamo se da će nadležna ministarstva i drugi državni organi omogućiti da Filozofski fakultet, kao najstariji fakultet Univerziteta u Novom Sadu, nastavi da obavlja svoju delatnost.

 Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu

Slike

  • /uploads/attachment/vest/898/FF_ulaz_1.png
Vrh strane